Rundviks Pistolklubb

Grundad 1961

Är du intresserad av att prova på pistolskytte och vill veta mer

 

Då kan du kontakta oss på info@rundvikspk.se eller via formuläret nedan. Eftersom Rundviks Pistolklubb är en förening som drivs ideellt av medlemmarna kan det ibland dröja lite innan vi kan återkomma till dig. Vi vill att du hör av dig i förväg om du vill komma till oss för att prova på pistolskytte. Detta för att säkerställa att vi har plats för dig, och för att minska risken för smittspridning av Covid-19. Var du geografiskt hittar oss ser du lite längre ner på sidan.


Rundviks Pistolklubb värnar om sina medlemmar och alla andra som vistas på skjutbanan, så vi förväntar oss att:


Du som besöker oss känner dig frisk och inte uppvisar symptom som kan tyda på Covid-19 • Följer anvisningar från skjutledaren och/eller tävlingsledaren för att minska risken för smittspridning. • Respekterar andra skyttar och håller avstånd i skjuthallen och vid markering av tavlor. • Har en god handhygien och tvättar/spritar dina händer. (Handsprit finns på plats) • Utnyttjar skjutbanans hela bredd. (Exempelvis varannan skjutplats) • Inte vistas fler än nödvändigt i klubbstugan samtidigt. • Desinficerar lånat vapen och annan lånad utrustning före och efter användning. (Desinfektion finns på plats)


Kontakta oss

 
 
 
 Hemsidan uppdateras. Vissa funktioner kanske inte fungerar som vanligt.The page is under construction. Some functions may not be avalible.

Hitta till oss

Till dig som vistas på och i närheten av våra skjutbanor


Våra skjutbanor ligger ca 1,7 kilometer västnordväst (VNV) om Olofsfors Bruk längs Sunnansjövägen. Skjutbanan hittar du på Latitud 63.588448 , Longitud 19.407488 och vår fältskyttebanas centrum ligger på Latitud 63.589517 , Longitud 19.415272. Man bör vara extra uppmärksam när man vistas i närheten av dessa platser. Tänk på att skytte sker under hela året, så vänligen respektera varningsskyltar och avspärrningar etc. De finns nämligen där av en anledning, och den anledningen är din säkerhet.


Följ alltid säkerhetsreglerna och anvisningarna från skjutledaren. Detta gäller även på nybörjarskyttet för skyttar som inte är nybörjare. Och är du som är medlem i föreningen där själv, så är det du som är ansvarig. Och är ni två eller flera, så skall en vara utsedd till ansvarig skjutledare. RPK:s säkerhetsregler uppdateras fortlöpande, och du hittar de allra flesta av dem i skjuthandboken. Som medlem i föreningen eller som besökare på våra skjutbanor är du under tiden då skytteverksamhet i föreningens regi pågår, försäkrad genom respektive skytteförbund som vi tillhör. För mer information gällande försäkringar - se respektive förbunds hemsidor.


Väder


Här kan du se en prognos för vädret vid skjutbanan de kommande dagarna. Vår skjuthall har 50 platser under tak, men är inte uppvärmd.


Vår klubbstuga rymmer tyvärr inte mer än sekretariat och kök. Det betyder att vid en tävling så får man sitta utomhus, i ett vindskydd eller i skjuthallen och fika/äta oavsett väder.

Swish


Du kan betala med Swish när du besöker oss. QR koder finns uppsatta på skjutbanan för att förenkla betalningarna. När du gör en betalning så ange vad den avser, så förenklar det för våran kassör. Föreningens swishnummer är: 1230715193 

Kontakta styrelsen

 

Ordförande: ordforande@rundvikspk.se

Vice Ordförande: viceordforande@rundvikspk.se

Sekreterare: sekreterare@rundvikspk.se

Kassör: kassor@rundvikspk.se

Webmaster: webmaster@rundvikspk.se

Eftersom Rundviks Pistolklubb är en ideell förening så kan det ibland dröja innan vi kan svara på exempelvis ett mejl. Tycker du att det tar för lång tid innan vi svarar så prova att höra av dig igen.

Till dig som är medlem i föreningen


Skjutprogram, tävlingsinbjudningar och tävlingsresultat hittar du endast på föreningens IdrottOnline sida. Detta för att informationen skall vara så aktuell som möjligt. I kalendern ovan ser du när det är dags för klubbtävlingar och arbetsdagar. Som nybörjare är du också välkommen på våra klubbtävlingar och klubbmästerkap. Föreningen är medlem i  Svenska Pistolskytteförbundet och Svenska Skyttesportförbundet och följer deras regler för utfärdande av föreningsintyg för vapenlicens. Dessa regler finns i skjuthandboken (Bilaga 8). I Rundviks Pistolklubb är det styrelsen som gemensamt beslutar om föreningsintyget skall delas ut eller inte. Tänk på att kraven för att få en 5-års licens förnyad har hårdnat och att regelbundet tävla, träna och vara delaktig i föreningens verksamhet i övrigt, är ett krav för att kunna förnya licensen. Föreningen måste styrka att du har varit aktiv inte bara på träning och tävling utan även i övrigt. Det innebär att du som medlem måste ställa upp som funktionär, vara skjutledare, klippa gräsmattan, städa, vara med i styrelsen etc. En ideell förening som Rundviks Pistolklubb fungerar inte, om inte alla hjälper till efter förmåga. Även Polisen har regler för vapenlicenser som måste vara uppfyllda. Dessa kan du hitta här.

Registrera RPK som din favoritförening på Svenska Spel

 

Du kan utan kostnad registrera Rundviks PK som din favoritförening på Svenska Spel om du har ett spelkort. Då är föreningen med om att dela på de 50 miljoner kronor som varje år delas ut till föreningslivet. Mer information hittar du på Svenska Spel genom att följa länken: https://svenskaspel.se/grasroten/forening?id=17227 eller genom att klicka på Svenska Spels annons till vänster. Naturligtvis kan du även registrera föreningen hos ditt lokala spelombud eller genom att ringa Svenska Spels kundservice på telefon 0770-11 11 11.

Stöd RPK med att köpa bingolotter


Att köpa en bingolott ger 13 kr per lott, (26 kr per dubbelott) till föreningens kassa. En välkommen slant för vilken förening som helst. Tag kontakt med vår kassör så får du veta mer om hur du kan stödja Rundviks Pistolklubb och det lokala föreningslivet. Naturligtvis kan du också köpa lotterna på bingolotto.se För att stödja föreningen, välj Rundviks Pistolklubb, Hörnsjö.

Föreningens stadgar & policys

 

Föreningens stadgar finns här och integritetspolicyn här. Alla policys finns inte på denna webbplats, men de avser tex. uppförandekod, alkohol och droger. Mera om olika policys föreningar anslutna till Svenska Pistolskytteförbundet och Svenska Skyttesportförbundet måste följa finns på respektive förbunds webbplats.

Viktig information


Har det hänt något som du tycker är viktigt och föreningen behöver veta, som exempelvis information om inbrott, skadegörelse etc. Då kommer du snabbast i kontakt med föreningen på mejladressen viktiginfo@rundvikspk.se Det mejlet går samtidigt till alla mejladresser inom domänen, och föreningen kan kontakta dig snabbare.

IdrottOnline nr: 16791-38                       Plusgiro: 62 18 85-3                        Swish: 1230715193                        Org nr: 802454-4630                       SPSF förenings nr: 25-415

A  short summery in english about Rundviks Pistol Club can be found here.

 

rundvikspk.se uppdaterades senast 2021-10-03 av webmaster

 

Sidan är optimerad för Google Chrome med upplösning 1920x1080 pixlar. Sidan är inte optimerad för smartphones. Copyright © 2000-2021 Rundviks Pistolklubb.

Till dig som besöker oss och tävlingar vi arrangerar eller som vill delta i en extern tävling


Du hittar alltid aktuell information om tävlingarna på RPK:s IdrottOnline sida. Där hittar du också resultatlistor från interna och externa tävlingar. Gillar du vår sida på Facebook så får du också information snabbt och enkelt.